Een infographic is een krachtig middel om complexe data eenvoudig uit te leggen. En ze zijn ook nog eens fantastisch om te zien. Met deze gratis tool kun je zelf lekker aan de knutsel.

Verschillende websites bieden gratis de mogelijkheid om een mooie infographic te maken. Voordat de favoriet van 10media wordt besproken, eerst nog even dit.

Een infographic is pas goed als er aan twee randvoorwaarden wordt voldaan: juiste data en een duidelijke vormgeving. Als je zelf aan de knutsel gaat met een infographic, zorg dan dat je infographic qua info en opmaak interessant genoeg is voor je doelgroep en hou de opmaak scanbaar en simpel, met rustig kleurgebruik (geen hele regenbogen!), mooie en duidelijke lettertypes en een duidelijke uitlijning.

Ready to rumble? Kijk dan op de site van Piktochart. Op deze site kun je kiezen uit veel (en mooie!) templates en dito lettertypes. Zelfs met een gratis account. Als je écht aan de slag wilt, dan kun je nog Pro gaan tegen betaling. Of je laat je infographic natuurlijk maken door 10media. 😉

Voor de duidelijkheid: 10media heeft géén aandelen in Piktochart. Maar het kan zo fijn zijn om je helemaal te verliezen in een leuke tool, toch?

Categorieën: Tutorials