Menu Sluiten

Delfsail 2016

delfsail_2016

DelfSail 2016

Van 29 juni t/m 3 juli gaat, na zeven jaar, de zesde editie van DelfSail van start. DelfSail, het andere Sail-evenement van Nederland, de Sail met het ‘warme hart’.
Er wordt bijzondere aandacht wordt besteed aan de bemanningen die op bezoek komen. Waaronder veel trainees – jongeren tussen de 15 en 25 jaar – die met hun reis het avontuur aangaan en een kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, internationale vriendschap en onderling begrip voor elkaar! Maar ook aan de bezoekers van DelfSail. Er worden deze editie 600.000 bezoekers verwacht.

Programma

Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2016 is het feest in Delfzijl! We gaan met z’n allen genieten van een schitterend internationaal maritiem feest. Het programma, nu nog op hoofdlijnen, ziet er als volgt uit:

Dag 1 woensdag 29 juni
Openingsconcert Eemshaven

Dag 2 donderdag 30 juni
Sail In Parade · Captain’s Reception · Divers Entertainment

Dag 3 vrijdag 1 juli
Crew Sport · Crew Parade · Crew Party · Divers Entertainment

Dag 4 zaterdag 2 juli
Focus op de haven · Divers Entertainment

Dag 5 zondag 3 juli
Sail Out Parade

Onderstaande schepen komen naar DelfSail 2016

Oosterschelde_sc_01 Pogoria_1 Santa_Maria_Manuela_07
DAr_001 Fryderyk_Chopin_1 Christian_001

 
Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. De aanlooproute zal starten op 17 juni in het Zeeuwse Veere, waarvandaan een nog onbekende “lading” zal worden meegenomen naar Delfzijl.

“Zwaan kleef aan” van Veere naar Groningen via Zutphen

De aanbrengtocht “Zwaan Kleef Aan” van Veere tot Groningen wordt georganiseerd door een werkgroep van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN). Bij de rederatie zijn 14 behoudsorganisaties voor Varend Erfgoed aangesloten. Samen vormen zij “de grootste collectie Varend Erfgoed ter Wereld!”

Er wordt vanuit Veere naar Groningen gevaren langs diverse plaatsen. Op maandag 20 juni zullen een aantal schepen op doortocht aanleggen aan de IJsselkade en in de Museumhaven/Houthaven in Zutphen

(Bron: www.delfsail.nl)